top of page
IMG_20160318_110053669_edited_edited.jpg
IMG_20160318_110053669_edited_edited.jpg

Hola

Sóc nascuda a Terrassa l'any 84. Actualment visc a Manresa.

Amb una llarga trajectòria (des de 2003) acompanyant grups en la pràctica del cos en moviment, la recerca i la creació.

M'agrada experimentar també amb diversos llenguatges. La meva recerca artística i la pràctica docent tenen com a node la pregunta: des de quin lloc/estat som i improvisem? executem una acció-moviment? La improvisació m'interessa molt per seguir-me fent preguntes. Miro de crear espais que permetin l'intercanvi,  on les persones, les coses i els fenòmens es trobin (o es deixin d'amagar) i puguin relacionar-se i en conseqüència transformar-se mútuament.

Vaig estudiar també la llicenciatura de Psicologia a la UAB.

 

Ara gestiono Corpoprojectes, una plataforma que reuneix la meva tasca pedagògica de la dansa, el desenvolupament personal a través de l'art com a vehicle i les meves inquietuds artístiques.

El 2016 va néixer la meva filla i tot ho compagino amb la maternitat.

  • Facebook
  • Instagram

històric

Un dia demano a la mare que em porti a dansa. No arribo als 60cm d'alçada. El 1988 comença un camí, que recorro encara. L'he fet meu, personal i potser plè de corriols. Com els camins que no poden anticipar-se.

En la disciplina del ballet m'hi estaré fins al 2002, amb Loli Rubio (Elementry degree London Royal Academy of Dancing). 

L'interès per les danses d'altres cultures apareix en conèixer la dansa oriental i africana. De la mà de Núria Rocasalbas m'endinso en una primera descoberta en la pràctica de les Danses tradicionals d'Egipte i Orient Mig. Una estada d'estiu amb la companyia de Costa d'Ivori, em desvetlla l'aventura de conèixer la riquesa d'un continent inabastable. 

Dansa africana Senegalesa amb El Hadji Sonko, Dansa de Benín amb Robert Dokponnou i altres mestres més esporàdics. En aquesta etapa tasto les danses afro-caribenyes amb Carolina Garcia, i afro-brasilenyes amb Eurico de Jesús. També dedico el temps que puc a gaudir de la Dansa Kathak del Nort de la India amb Sharmini Tharmaratnam.

Arriben a Barcelona les primeres propostes de Butoh, el 2003 amb Natalie Fichberg (Brasil) i Rossana Barra (Brasil) i Ariel Procajlo (Argentina) més endavant. Continuo amb Norma Ros i Lesya Starr fins el 2004 que conec a Rachida Aharrat i amb ella descobreixo les danses tradicionals del Marroc i un enfoc nou des d'on moure el cos fins al 2010. Paral·lelament estudio amb Anne Mittelholzer, qui em dóna classes de Graham a Eulàlia Blassi. Mentre ballo, vaig estudiant la llicenciatura de psicologia que finalitzo el 2009. Seguint el 2010 el Postgrau en Dansa Moviment Teràpia. 

El 2008 començo a practicar Contact Improvisació amb Sebastián García Ferro (Argentina) fins al 2011. I descobreixo el Moviment Autèntic amb Gemma Díaz. Amb ella seguiré fins al 2011, també fent Release.

El 2008 inicio les pràctiques de la llicenciatura: Hipoteràpia: ús del cavall per a fins terapèutics per a persones amb diversitat funcional i malaltia mental, amb nens, joves i adults.

Més endavant tinc l'oportunitat de poder estar en un workshop amb la Companyia de dansa Republica Cênica de Brasil, on l'abordatge del cos implica la veu i el que ells anomenen Corpo poetico.

En el meu camí apareix també Constanza Brncic, amb qui sempre he gaudit de les propostes d'improvisació i he tingut l'oportunitat de conèixer el Body Weather.

La Sabine Dahrendorf em va acompanyar durant dos anys amb la Técnica Feldenkrais i la Francesca Garrido dos anys més amb el Katsuguen Seitai.

No recodo els anys exactes (formar-se ocupava absolutament tot l'horari setmanal).

Posteriorment en el meu camí apareix Toni Cots. Amb qui descobreixo un nou camí, que m'enrriqueix profundament. Seré uns dos anys participant en el seu Laboratòri de recerca i pràctiques del cos. Seguidament Anna Caixach m'aportarà l'afegit del cant en la pràctica del Teatre de les Fonts. Amb Joan Castells a l'Institut del Teatre de Vic curso Dramatúrgia de la coralitat i amb René Baker m'endinsaré en el món del titella com a mèdium pedagògic. També he pogut tenir les meves experiències amb el clown, de la mà de Diana Gadish i Jordi Torrens.

Durant els anys d'estudi, des del 2003, he acompanyat a grups d'infants, joves, adults i gent gran en la descoberta del llenguatge corporal i la transmisió de la dansa. 

El 2012 vaig obrir a Manresa la meva sala d'assaig i recerca: laGare. On actualment segueixo assajant i oferint espai a la recerca i a la dansa.

Del 2014 al 2016 desenvolupo un projecte de comisiariat "laGare en Acció", un espai on artistes professionals i amateurs poden mostrar els seus treballs.

El 2018 i 2019 forma part de la direcció artística del Festival de Dansa Batecs a Manresa.

La dansa en el seu pas per les cultures, d'ahir i d'avui, ha estat una de les rutes. Ara reposo el trajecte i miro d'elaborar en mi tot el que un dia vaig transitar. En el present segueixo cercant, amb referències com Grotowski, G.C. Jung, W. Reich, Thérese Bertherat, Victoria Pérez Royo, Martin Keogh, Brigitte Hansmann, Janet Adler, Raimon Àvila, Jader Tojla, Juhanny Pallasmaa, Blandine Calais-germain, Betina Weissman, entre altres. El meu camí ha estat i segueix sent espai i temps per trobar-me amb persones i nodrir-me de l'encontre. 

 

Contacte

Sempre busco oportunitats noves i emocionants. Connectem.

660 852 895

bottom of page