top of page

Col·laboro amb ballarines i artistes d'altres disciplines, en produccions de petit i mitjà format, instantànies i de recorregut.

Postal Maria-Ben(text)_edited.jpg
Postal Maria-Ben(1).jpg

2019 - vigent   amb Celeste Alías i Marta Rabaneda

Empèlt

Empelt és una peça de dansa lligada a les metàfores del terrós. Dues ballarines expliquen amb el llenguatge del moviment els encontres i les relacions inevitables. Les plantes col·laboren i més en un empelt, quan dues varietats s’uneixen per adaptar-se millor, aconseguir fruits més generosos, evitar adversitats o arrelar millor al territori. En el camí cap a la trobada amb l’altra apareix també la confrontació i la competència. Finalment en un diàleg i un mar de sensacions dues realitats es conjuguen per cooperar, per sumar alegria i goig, en recollir els fruits i madurar-los; el món vegetal i sobretot el del vi és ple de metàfores que poden inspirar l’ésser humà.

Vital i enèrgica. Poètica i sorprenent. Física i subtil. Lleugera i alegre. Una dansa de terra, sol i vent. Una peça de contrastos; d’encontres i confrontacions. Una dansa que parla i alhora escolta amb la pell. Braços com cercells, cossos que s’enrreden, peus que arrelen... rescatant la generositat del món del vi.

2019 - vigent   amb Sònia Moya i Manel Fortià

Silur

IMG_1622.retoc.jpg
DSC02476.JPG

Silur no és un peix que es mossega la cua. Silur navega els cossos i la paraula de dues dones que reben el moviment amb tota la seva amplitud a través de la poesia i la música. Extrets del llibre homònim, cinquè recull de l'autora, els poemes de Silur neixen de la necessitat d'entendre la sacsejada com a possibilitat de canvi. A partir de la figura mitològica del Namazu, silur gegantí que a l'antic Japó era culpat dels moviments sísmics, el llibre i l'espectacle fan un recorregut a través de tres dels quatre elements per obrir els braços a l'esfondrament com a símbol de la catarsi i, per tant, del renaixement.

Sònia Moya hi posa el vers. Maria Ribera, el cos. Manel Fortià, la música. I amb aquest llenguatge que acaba sent únic, travessen aire, terra i aigua per donar la benvinguda al sisme, i viure'l en plenitud i amb els ulls oberts al canvi. Perquè saben que en la reconstrucció hi trontolla qualsevol estructura.

2021 -    amb Celeste Alías, Olga Molina, Núria Tobies. IMPRO A 4.  JOSART 2021

2020 - vigent   amb Olga Molina i Berta      .Una Porta al Món

2020    amb Alèxia Lleonart. Mèdia a Microscopies

Tensant la Corda

 

Néix de l'encontre a JOSART 2019.

La peça pensada per escena acaba prenent la forma d'un curtmetratge.

Actualment en muntatge.

Pauline Bachmann

Maria Ribera

Marc Bailina

Refugiar-se

Durant la guerra civil la població de Manresa va ser bombardejada per l'aviació franquista. 80 anys després es realitza un homenatge artístic en record a els que van sofrir aquell bombardeig.

Col·laboració en el projecte dirigit per Quim Moya i sota el marc Bombes Franquistes sobre Manresa dut a terme per l'Associació Memòria i Història de Manresa.

2018 Refugi Antiaèri de Manresa

Sota la direcció de Quim Moya

Un Riu de Tendresa

Un grup numerós de persones surt d’un punt determinat de la ciutat, fent un recorregut de punta a punta d’aquesta. Al llarg del recorregut en silenci i ballant, entren en contacte amb el mobiliàri urbà, els vianants, interactuen amb tot allò que es troben al seu pas amb tota la tendresa de la que son capaces, inundant el recorregut per on transiten d’allò que tant ens pot nodrir.

​https://corpoprojectes.wixsite.com/riudetendresa

 

2018 Batecs Festival de Dansa Manresa

Paisatges Cromàtics

Un viatge per paisatges de llum en moviment. Impressions fugisseres on la mobilitat dels fenòmens de la llum ens obra les portes a imaginar.

 

Cromatismes vius, ombres mòbils i una instal·lació que utilitza la llum com a element d'expressió artística conjuntament amb la dansa.

Un missatge estètic i un viatge suggerent per l’imaginari de la llegenda de la Llum de Manresa.

Idea i realització: Núria Tobias i Maria Ribera

2018 Jardins de Llum Manresa

Trena

Espai, temps i matèria.

 

Una peça de dansa (abstracta i minimalista) on tres factors trenats creen realitat, construeixen quelcom nou, en moviment i mutable. A partir de la trena el teixit es multiplica.

2017 Cicle AMiC - TAV-CC Manresa

Set escenes sobre l'aigua

Collage d'escenes per viatjar a través de les relacions que els éssers humans establim amb l'aigua. Simbologies, usos quotidians, cultura que envolta un dels factors principals de la vida al planeta i un dels més amenaçats.

2016 Cicle AMiC - TAV-CC Manresa

Photon Rain

Refraction Labs submergeix als espectadors en l'univers poètic i misteriós de la llum, on els ballarins pinten visuals abstractes, feixos de llum i particules amb cada gest a l'escenàri. L'espectacle es nodreix del flux del moviment, on els  cossos dels ballarines simulen l'aigua i el seu moviment esdevé llum. Uns minuts que captiven a l'espectador.

Marta Angelet, Shadi el-Hajj i Maria Ribera.

 

2016 Jardins de LLum - Manresa

2014 12º Festival Visual Brasil Barcelona

El Balcó

Situat al balcó de la Balconada Manresana, aquest video dansa va transformar-se paral·lelament als primers messos d'embaraç.

Per això, es va veure atravessat de plè per una raò de pes que el va fer virar i prendre nous significats.

Amb Xavier Moreno.

Música de Toti Soler


 

2015-2016 la Balconada. Manresa

Niar

Un niu fet de llana, branques i fulles i una persona que acull: repòs, presència. Una reflexió sobre la funció d'habitar el món. El niu no coneix l'hostilitat del món. Un origen de confiança, un lloc on retornar. A l'abric d'un niu de llana, tebi, que s'adapta i pren forma del nostre cos des de l'interior. La llar.


2015 Mostra d'Art Efímera a CACIS

2016 Art & Sustainability Science Workshop (escollit per CACiS)

Saltant Murs

Els murs com a metàfora, els limits i les transgresions, què son els murs? els podem estimar i son tant necessàris com congestionants... tot depén de la seva capacitat de permeabilitat.

Saltant Murs és una petita escenificació que elabora el pensament sobre el mur. 

2015 Dins el projecte AMIC TAV-CC

Dansa Museu

Recorrent el museu en moviment, ballant les impressions que destilen les obres, transitant els passadissos, endinsant-nos en una matinal de diàleg per l'interior de les visceres d'un museu.


 

2014 Col·laboració amb el MUSEU COMARCAL de MANRESA

Paper Film

Aquesta acció parla sobre el simulàcre. El paper de la màscara i la pel·licula que ens substitueix la pell, una pell falsa, una protecció de cel·luloide.


 

2008  · Fotografia Carol Jobé

Galàxies de llavors

El micro i el macro cosmos. Allò petit i allò immens. Moure's enmig de les dimensions i tastar l'espai que ocupo enmig de les dues tensions, un mirall on reflexar-se.


 

2007 i 2016 

Umbilical

Umbilical és una instal·lació en un lloc particular, exactament al massis de Sant Llorenç del Munt.

El fil vermell com a metàfora del cordó que ens nodreix a l'inici de la nostra arribada al lloc.

Aquesta instal·lació parla dels avantpassats, dels que ens precedirant, de la conexió entre mons, l'infant i l'adult, el cel i la terra, el passat i el futur, presents tots en l'aquí i l'ara, en el moviment dels vius i dels elements.


 

2007 Sant Llorenç del Munt. Damunt dels Òbits.

bottom of page