Col·laboro amb ballarines i artistes d'altres disciplines, en produccions de petit i mitjà format, instantànies i de recorregut.
2019 - vigent amb Celeste Alías i Marta Rabaneda
Empèlt
Empelt és una peça de dansa lligada a les metàfores del terrós. Dues ballarines expliquen amb el llenguatge del moviment els encontres i les relacions inevitables. Les plantes col·laboren i més en un empelt, quan dues varietats s’uneixen per adaptar-se millor, aconseguir fruits més generosos, evitar adversitats o arrelar millor al territori. En el camí cap a la trobada amb l’altra apareix també la confrontació i la competència. Finalment en un diàleg i un mar de sensacions dues realitats es conjuguen per cooperar, per sumar alegria i goig, en recollir els fruits i madurar-los; el món vegetal i sobretot el del vi és ple de metàfores que poden inspirar l’ésser humà.
Vital i enèrgica. Poètica i sorprenent. Física i subtil. Lleugera i alegre. Una dansa de terra, sol i vent. Una peça de contrastos; d’encontres i confrontacions. Una dansa que parla i alhora escolta amb la pell. Braços com cercells, cossos que s’enrreden, peus que arrelen... rescatant la generositat del món del vi.
2019 - vigent amb Sònia Moya i Manel Fortià
Silur
Silur no és un peix que es mossega la cua. Silur navega els cossos i la paraula de dues dones que reben el moviment amb tota la seva amplitud a través de la poesia i la música. Extrets del llibre homònim, cinquè recull de l'autora, els poemes de Silur neixen de la necessitat d'entendre la sacsejada com a possibilitat de canvi. A partir de la figura mitològica del Namazu, silur gegantí que a l'antic Japó era culpat dels moviments sísmics, el llibre i l'espectacle fan un recorregut a través de tres dels quatre elements per obrir els braços a l'esfondrament com a símbol de la catarsi i, per tant, del renaixement.
Sònia Moya hi posa el vers. Maria Ribera, el cos. Manel Fortià, la música. I amb aquest llenguatge que acaba sent únic, travessen aire, terra i aigua per donar la benvinguda al sisme, i viure'l en plenitud i amb els ulls oberts al canvi. Perquè saben que en la reconstrucció hi trontolla qualsevol estructura.
2021 - amb Celeste Alías, Olga Molina, Núria Tobies. IMPRO A 4. JOSART 2021
2020 - vigent amb Olga Molina i Berta .Una Porta al Món
2020 amb Alèxia Lleonart. Mèdia a Microscopies
Tensant la Corda
Néix de l'encontre a JOSART 2019.
La peça pensada per escena acaba prenent la forma d'un curtmetratge.
Actualment en muntatge.
Pauline Bachmann
Maria Ribera
Marc Bailina
Refugiar-se
Durant la guerra civil la població de Manresa va ser bombardejada per l'aviació franquista. 80 anys després es realitza un homenatge artístic en record a els que van sofrir aquell bombardeig.
Col·laboració en el projecte dirigit per Quim Moya i sota el marc Bombes Franquistes sobre Manresa dut a terme per l'Associació Memòria i Història de Manresa.
2018 Refugi Antiaèri de Manresa
Sota la direcció de Quim Moya
Un Riu de Tendresa
Un grup numerós de persones surt d’un punt determinat de la ciutat, fent un recorregut de punta a punta d’aquesta. Al llarg del recorregut en silenci i ballant, entren en contacte amb el mobiliàri urbà, els vianants, interactuen amb tot allò que es troben al seu pas amb tota la tendresa de la que son capaces, inundant el recorregut per on transiten d’allò que tant ens pot nodrir.
https://corpoprojectes.wixsite.com/riudetendresa
2018 Batecs Festival de Dansa Manresa
Paisatges Cromàtics
Un viatge per paisatges de llum en moviment. Impressions fugisseres on la mobilitat dels fenòmens de la llum ens obra les portes a imaginar.
Cromatismes vius, ombres mòbils i una instal·lació que utilitza la llum com a element d'expressió artística conjuntament amb la dansa.
Un missatge estètic i un viatge suggerent per l’imaginari de la llegenda de la Llum de Manresa.
Idea i realització: Núria Tobias i Maria Ribera
2018 Jardins de Llum Manresa
Trena
Espai, temps i matèria.
Una peça de dansa (abstracta i minimalista) on tres factors trenats creen realitat, construeixen quelcom nou, en moviment i mutable. A partir de la trena el teixit es multiplica.
2017 Cicle AMiC - TAV-CC Manresa
Set escenes sobre l'aigua
Collage d'escenes per viatjar a través de les relacions que els éssers humans establim amb l'aigua. Simbologies, usos quotidians, cultura que envolta un dels factors principals de la vida al planeta i un dels més amenaçats.
2016 Cicle AMiC - TAV-CC Manresa
Photon Rain
Refraction Labs submergeix als espectadors en l'univers poètic i misteriós de la llum, on els ballarins pinten visuals abstractes, feixos de llum i particules amb cada gest a l'escenàri. L'espectacle es nodreix del flux del moviment, on els cossos dels ballarines simulen l'aigua i el seu moviment esdevé llum. Uns minuts que captiven a l'espectador.
Marta Angelet, Shadi el-Hajj i Maria Ribera.
2016 Jardins de LLum - Manresa
2014 12º Festival Visual Brasil Barcelona
El Balcó
Situat al balcó de la Balconada Manresana, aquest video dansa va transformar-se paral·lelament als primers messos d'embaraç.
Per això, es va veure atravessat de plè per una raò de pes que el va fer virar i prendre nous significats.
Amb Xavier Moreno.
Música de Toti Soler
2015-2016 la Balconada. Manresa
Niar
Un niu fet de llana, branques i fulles i una persona que acull: repòs, presència. Una reflexió sobre la funció d'habitar el món. El niu no coneix l'hostilitat del món. Un origen de confiança, un lloc on retornar. A l'abric d'un niu de llana, tebi, que s'adapta i pren forma del nostre cos des de l'interior. La llar.
2015 Mostra d'Art Efímera a CACIS
2016 Art & Sustainability Science Workshop (escollit per CACiS)
Saltant Murs
Els murs com a metàfora, els limits i les transgresions, què son els murs? els podem estimar i son tant necessàris com congestionants... tot depén de la seva capacitat de permeabilitat.
Saltant Murs és una petita escenificació que elabora el pensament sobre el mur.
2015 Dins el projecte AMIC TAV-CC
Dansa Museu
Recorrent el museu en moviment, ballant les impressions que destilen les obres, transitant els passadissos, endinsant-nos en una matinal de diàleg per l'interior de les visceres d'un museu.
2014 Col·laboració amb el MUSEU COMARCAL de MANRESA
Paper Film
Aquesta acció parla sobre el simulàcre. El paper de la màscara i la pel·licula que ens substitueix la pell, una pell falsa, una protecció de cel·luloide.
2008 · Fotografia Carol Jobé
Galàxies de llavors
El micro i el macro cosmos. Allò petit i allò immens. Moure's enmig de les dimensions i tastar l'espai que ocupo enmig de les dues tensions, un mirall on reflexar-se.
2007 i 2016
Umbilical
Umbilical és una instal·lació en un lloc particular, exactament al massis de Sant Llorenç del Munt.
El fil vermell com a metàfora del cordó que ens nodreix a l'inici de la nostra arribada al lloc.
Aquesta instal·lació parla dels avantpassats, dels que ens precedirant, de la conexió entre mons, l'infant i l'adult, el cel i la terra, el passat i el futur, presents tots en l'aquí i l'ara, en el moviment dels vius i dels elements.
2007 Sant Llorenç del Munt. Damunt dels Òbits.