Si vols més informació deixa'ns el teu correu o escriu directament:

660 852 895 

un riu de tendresa

 

"...travessant la ciutat de cap a cap, entendrint al seu pas totes les coses..."

 

CONCEPTE

Un Riu de Tendresa és un projecte de dansa participativa i en context, feta per entrar en relació amb el mobiliàri urbà i els seus habitants. Aquesta dansa es construeix com un diàleg, nou i únic, cada vegada que entren en contacte el ciutadà desprevingut, el mobiliàri i els participants de l’acció, buscant despertar la sensibilitat del ciutadà envers el seu entorn.

Un Riu de Tendresa vol apelar directament als habitants de la ciutat a sumar-se a la construcció d’un diàleg cinètic i personal; un diàleg de reconeixement i valorització, una acció directe de tendresa cap a l’entorn quotidià.

Un mode d'acostar la dansa a la realitat de la ciutat i els seus habitants, la dansa contextual apara aquesta acció, ja que en aquest cas el context urbà on es desenvolupa no té la funció de paisatge de fons sobre el qual es presenta la dansa, sinó que és l'espai el que determina radicalment la dansa que en ell s'hi presenta. L'atenció de l'espectador, d'altra banda, no s'orienta únicament cap a la dansa, es dirigeix també cap a les condicions de l'entorn que la determina.

Les coordenades de percepció són aquí un triangle entre l'espectador, la dansa i l'espai que ambdos comparteixen. 

 

 

PRIMERA IMATGE

Un riu és un corrent natural d’aigua que flueix amb continuïtat, nodrint al seu pas.

Un grup numerós de persones surt d’un punt determinat de la ciutat, fent un recorregut de punta a punta d’aquesta. Al llarg del recorregut en silenci i ballant, entren en contacte amb el mobiliàri urbà, els vianants, interactuen amb tot allò que es troben al seu pas amb tota la tendresa de la que son capaces, inundant el recorregut per on transiten d’allò que tant ens pot nodrir.

Duració: 1h / 1.30h

 

 

IMPACTE DE L’ACCIÓ

 

· Per al participant:

Investigar les relacions del cos en un cotext quotidià com pot ser el carrer, plè de textures i elements (adoquins, asfalt, gespa, arbres, enllumenat, bancs, vianants, paisatges sonors, trànsit...) i circumstàncies amb les que dialogar mitjançant el cos i l’expressió d’aquest en moviment. La possibilitat de relacionar-se reinventant l’espai i les relacions en el fluxe de la vida urbana, d’animar i viure la ciutat d’una forma novedosa. 

 

· Per a l’espectador/observador:

Primer de tot facilita l’intercanvi directe i proper amb l’acció, que esdevé una experiència hàptica i perceptivo-sensorial en general. El contacte i la vivència volen estimular a que l’espectador percebi el seu entorn, aquell amb el qual conviu a diàri, d’una manera diferent. Convidant-lo també a relacionar-s’hi i apreciar-lo amb una nova mirada.

 

 

FORMAT

Per a fer possible un Riu de Tendresa cal tenir un temps entre tres mesos de preparació abans del dia de l’acció.

 

Dos opcions:

1- Participatiu per a la població del lloc: obrir convocatòria per assistir a un taller subvencionat per a persones afins i amb certs coneixements prèvis de dansa o disciplines afins, no cal ser professional.

Aquest taller seria de 4 sessions d'un parell d'hores cadascuna. Es disposaria d'una vintena de places i també s'hi podrien sumar participants que ja han realitzat l'acció anteriorment.

2- No participatiu: L'acció compta amb una quinzena de participants que ja han fet l'acció anteriorment en altres ciutats.

 

RECORREGUT

És determinaria el recorregut que millor encaixi a la ciutat. No pot accedir

l'1'5km de distància d'un punt a l'altre.

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

Es requereix disposar d’un espai per al taller subvencionat i un suport a nivell tècnic per a difondre i promoure la participació a l'acció.

Si es vol documentació gràfica s'ofereix el servei d'enrregistrar l'acció amb el format i la intenció que es vulgui.

El dia de l’acció no caldria la interrupció de cap vía pública, doncs el que es persegueix és precisament la interacció amb la realitat quotidiana de vehícles i vianants. De totes maneres si s'han de creuar punts de vies molt transitades l'ajut de la guàrdia local pot ser un suport logístic important.

Per més informació entreu en contacte:

 
  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now